Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с тиквички и крема сирене

Ризото с тиквички и крема сирене

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Ризото с тиквички и крема сирене
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чинията с вкусното ризото не си я даваме, да знаете"

Необходими Продукти

  • ориз арборио - 400 г
  • крема сирене - 1 пакетче (125 г)
  • тиквички - 2 малки
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • бульон - 2 - 3 чаши гъбен или зеленчуков
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме скълцания чесън в малко мазнина (олио или зехтин).

Нарязаните на кубчета тиквички прибавяме в тигана и запържваме до златисто.

Добавяме ориза и разбъркваме. Добавяме виното и продължаваме да бъркаме.

След като почти се изпари, започваме да доливаме бульона на малки части, като добавяме течност само след като предходната се изпари.

Съотношението ориз към течност е около 1:3. Малко преди готовност на ориза прибавяме подправките.

Сваляме от котлона и поднасяме ризотото с пресен магданоз и една лъжица крема сирене отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: