Начин на приготвяне
Измийте тиквичките, настържете ги, посолете ги и оставете в купа с гевгир да се отцедят.
Нарежете копъра, половината зелен лук и 2 скилидки чесън на ситно.
Настържете кашкавала и го добавете към останалите съставки. След като тиквичките са си пуснали вода, с ръце ги изстискайте още веднъж, за да може да премахнете и останалото количество вода.
Прибавете към тях нарязаните копър, лук, чесън и настърганият кашкавал.
Овкусете със сол и пипер и добавете яйцата и протеина.
Разбъркайте всичко хубаво, да се получи еднородна смес.
Намазнете тава и поставете в нея хартия за печене, която също хубаво намажете с олио. Изсипете сместа и оформете блата от тиквички като правоъгълник.
Печете на 200 °C за около 25 минути.
През това време в купа смесете крема сиренето, магданоза, останалия зелен лук, нарязан на ситно и останалите 2 скилидки чесън, също нарязани на ситно. Разбъркайте хубаво.
След като блатът е готов, го оставете за няколко минути да си почине.
Намажете със сместа от крема сирене. Отгоре наредете ивички шунка и листи чедър.
Навийте внимателно на солно руло от тиквички, преместете в подходящ поднос и сервирайте, поръсено с копър.
Да ви е сладко с това руло от тиквички с крема сирене и чедър!