Соленки с масло и кашкавал

София В.София В.
Новак
19
19
25
13/12/2019
"Приготвяме повече соленки, за да има за всички - който ги опита, няма да се отдели от чинията си "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 402
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто.

От готовото тесто се разточва правоъгълна кора с дебелина 0. 5 см., която се намазва с разбито яйце, настъргания кашкавал и кимион.

Кората се реже на ленти дълги около 10-12 см. или се правят формички по избор.

Така оформените соленки се нареждат в тава с хартия за печене на неголямо разстояние една от друга.

Пекат се на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар