Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето и солта в купичка. Пресяваме си брашното в съд и в него правим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето и солта. Стопляме си леко водата и слагаме вътре кубчето мая, 1 ч.л. захарта и 1 с.л. брашно.
Размиваме добре маята и разбъркваме. Оставяме за 10 мин., покрита на топло да шупне.
Прибавяме водата със захарта и маята. Добавяме и олиото. Замесваме тестото. Доомесваме тестото върху намазнен плот. Покриваме тестото с кърпа на топло да втаса за 50 мин.
Разделяме тестото на части. Размекваме си добре маслото.С намазнени с масло ръце си оформяме овали.
В тава, застлана с хартия за печене, нареждаме закуските. Настъргваме кашкавала с ренде. Пoръсваме малко кашкавал върху всяка закуска и слагаме малко масълце.
Печем на 180 градуса в загрята фурна.
Хапваме с айран.
Коментари