Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки със сирене, кашкавал и ким

Соленки със сирене, кашкавал и ким

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Соленки със сирене, кашкавал и ким
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Любимите соленки на всички малки и пораснали деца - вижте и точната рецепта за тях"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 1 яйце и 1 белтък
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • ким - 1 ч.л.
  • брашно - 500 - 600 г
  • За намазване и поръсване
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се смесва с настърганите кашкавал и сирене, яйцето и белтъка.

Добавя се киселото мляко с разтворената в него сода за хляб, бакпулвера, солта, захарта и ким.

Постепенно се добавя пресятото брашно и се замесва меко не лепнещо тесто. Тестото се оставя да си почине 5-10 минути.

Разрязва се на четири части, които се оформят на питка. Всяка се разточва и на кръгла кора и се режат триъгълници.

Завиват се на кифлички. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват с ким и сусам.

Соленките се пекат на 180 градуса за 15 минути.

Соленките със сирене, кашкавал и ким са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: