Начин на приготвяне
Разбъркваме отделно сухите и отделно мокрите съставки. Смесваме ги и продължаваме да бъркаме сместта до хомогенност.
Застиламе тавичка с готварска хартия.
По желание: печем един блат, който разделяме на три, след като изстине. Можем да изпечем последователно три еднакви по дебелина блатове. Блатовете се оставят да изстинат.
Приготвя се пълнежа за тортата, като се разбиват двата вида сметана и се добавя разтопения шоколад.
Редуват се блат с крем. Най-отгоре се измазва със сметана и се декорират снежковци или друга тематична украса.
Разтопява са вторият шоколад.
Разстила се на готварска хартия и се оставя да се охлади. По-късно се чупят парченца и се украсява тортата отстрани.
Задължително е да участват и децата в приготвянето на тортата, особено при декорирането й.