Начин на приготвяне
Разбийте маста (на стайна температура) със захарта на пухкаво кремче. Добавете един по един жълтъците. Докато не се е усвоил единият, не слагайте вторият. Сложете ваниловата захар, брендито и фино настърганата лимонова кора - старайте се да е само от жълтата част на лимона.
Пресейте двата вида брашно и прибавете на части към кремчето бъркайки с лъжица до цялостното им усвояване. Накрая прибавете содата и бакпулвера.
Оформете топка тесто, без да месите, само толкова, колкото е необходимо за хомогенизиране на съставките. Приберете в хладилник за 15 минути.
Разточете на кора от 1/2 см и с ринг или чаша с диаметър 4 см изрежете кръгчета. Получават се 24 на брой. Тъй като ще слепваме сладките е добре да са четен брой, за да може всяко кръгче да си има другарче.
Поставете в тава покрита с хартия за печене, а ако не разполагате с такава си ги подредете директно върху тавата, без да намаслявате повърхността ѝ.
Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12 минути. Не трябва да порозовяват прекалено, а отгоре да си стоят по-скоро белички. Изчакайте да поизстинат и се втвърдят.
Слепвайте сладките две по две с дулсе де лече в средата и ръбовете овалвайте в кокосови стърготини. Отгоре поръсете с още малко от тях.
Да ви е сладко! Сладките Коледна приказка са готови.
Коментари
Дулседе Лече си нося точно от Барселона на кашончета, познат продукт ми , бъди сигурна, а за да го влача от чужбина означава, че е любим продукт, а и си го пазя, защото, тук у нас го няма, има вариант само в руските магазини, но не е същото. Отново по празниците пътувам за чужбина и отново ще донеса, а и още много други нещица.
Разочарова ме!