Любима разядка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Любима разядка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Любимата ни разядка за любимото ни вино с любим човек"

Необходими Продукти

  • гъби - 220 г печурки
  • орехи - 40 г обикновени или пекан
  • чесън - 2 големи скилидки
  • крема сирене - 50 г (може да се замести с майонеза)
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л. или на вкус
  • билки - мащерка, риган, сушени листа от кориандър, магданоз и др. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разядките са цял един свят от различни комбинации и вкусове, които можем да намажем на филийка или крекер и да хапнем за мезе с хубаво питие.

Една от любимите е тази с гъби.

Освен че е много вкусна, тя се приготвя бързо, полезна е и не изисква термична обработка.

Чесънът се счуква в хаванче като към него се добавя лимоновия сок и подправките, които сте подбрали. Аз слагам малко мащерка и сушени листа кориандър, но вие може да предпочетете друга комбинация.

В блендер се смилат гъбите, предварително обелени, за да не ги мием и напояваме излишно с вода, което би разводнило разядката.

Получената гъбена паста не е нужно да е супер фина. Смесете я с крема сирене или гъста майонеза, добавете чесъна със лимоновия сок и подправките и посолете на вкус.

Може да си доовкусите разядката с гъби и с още лимонов сок, но за да не се втечнява консистенцията, балансирайте по желание с лимонова кора - фино настъргана само жълтата част на цитруса.

Поднесете вкусната любима разядка с препечени филийки, крекери или чипс и снакс по ваш избор.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Дани, гъбите сурови ли са? Много потребители във фейсбук питат.
17.12.2019 20:26
1
1
Покажи всички подкоментари