Върджин Пина Колада

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Върджин Пина Колада
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Върджин или безалкохолна Пина Колада - наздраве с този невероятен коктейл"

Необходими Продукти

  • ананас - 300 г пресен, добре узрял или от консерва
  • банани - 2 бр. около 250 г
  • кокосово мляко - 300 мл. или кокосова сметана
  • кокосови стърготини - и чипс за украса
  • захар - около 20 г Пудра
  • сок от ананас - 1 - 2 к.ч.
  • сироп от кокос - 1 к.ч.
  • лед - 100 - 150 г натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грамажът на плодовете е в обелено състояние.

Пина Колада е пуерториканска напитка на базата на ананас и кокос. Тя може да е леко алкохолна, но в тази рецепта ще представим безалкохолният и вариант, наречен още Върджин.

В него освен задължителният ананас се добавя и друг плод, като това най- често е банан или манго.

Името на напитката идва от Пиня (piña)- ананас. В България го изговаряме Пина, защото нямаме предвид буквата Ñ, която е с меко произношение и оттам звучи ня.

За да си приготвим домашна Пиня Колада, трябва да имаме уред, с който да смелим плодовете и желателно и леда.

В блендер или подходящ кухненски робот е най-добре, но и с пасатор е вариант, като след това може да се прецеди, в случай че не е смелено на съвършено фина текстура.

Всички продукти, посочени в рецептата, без тези за декорация, разбира се, се слагат в уреда и смилат на максимални обороти. Ледът може да е предварително натрошен, за да не затруднява излишно уреда, в случай че не е много мощен. Ако пък се действа с пасатор, ледът се добавя накрая.

При мен смилането става за 30 секунди.

Подходящи чаши се украсяват по ръбчетата с кокосови стърготини. Аз направих и шишче с конфитирани парченца ананас.

Налива се Върджин Пина Колада и се поднася със сламка и коктейлна лъжичка, а по желание се декорира с парченца ананас, чипс от кокос или банан.

*Преди наливане може да се подслади допълнително според вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: