Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със пудрата захар, като ползвате телена бъркалка, а не миксер.
Налейте кокосовото мляко и олиото, а след това сложете брашното и хубаво разбъркайте до хомогенна смес без бучки.
Сипете вода, колкото да постигнете идеална палачинкова смес - нито гъста, нито прекалено рядка.
Оставете да престои 25-30 минути и имайте предвид, че допълнително ще се сгъсти от това.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Намазнете дъното с лъжичка олио и слагайте по черпак от сместа (не пълен до горе). За тиган с диаметър 24 см трябва да ви излязат 10 палачинки.
Печете до златисто от двете страни.
За пълнежа на този палачинков десерт нарежете на дребно ананаса и сипете при него кафявата захар.
Сложете на котлона при слаб огън - 90 градуса за 5 минути. Целта е да се получи леко гъсто сиропче, което да обгръща парченцата плод.
Когато е готово, добавете и белия ром и оставете леко да изстине, просто за да не е прекалено горещо.
Сервирайте палачинките Пина Колада с ароматния плодов сос и поръска от фини кокосови стърготини.
Да ви е сладко!