Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки Пина Колада

Палачинки Пина Колада

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Палачинки Пина Колада
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
32 мин.
Порции
10
"Опияняващо вкусни палачинки, чиято рецепта ви издаваме, за да разберете какво имаме предвид"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • кокосово мляко - 300 мл.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 40 мл. + за намазняване на тигана
  • захар - 70 г пудра
  • вода - около 100 мл.
  • Още
  • ананас - 120 пресен , обелен и почистен
  • кафява захар - 75 г
  • ром - 20 г
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със пудрата захар, като ползвате телена бъркалка, а не миксер.

Налейте кокосовото мляко и олиото, а след това сложете брашното и хубаво разбъркайте до хомогенна смес без бучки.

Сипете вода, колкото да постигнете идеална палачинкова смес - нито гъста, нито прекалено рядка.

Оставете да престои 25-30 минути и имайте предвид, че допълнително ще се сгъсти от това.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Намазнете дъното с лъжичка олио и слагайте по черпак от сместа (не пълен до горе). За тиган с диаметър 24 см трябва да ви излязат 10 палачинки.

Печете до златисто от двете страни.

За пълнежа на този палачинков десерт нарежете на дребно ананаса и сипете при него кафявата захар.

Сложете на котлона при слаб огън - 90 градуса за 5 минути. Целта е да се получи леко гъсто сиропче, което да обгръща парченцата плод.

Когато е готово, добавете и белия ром и оставете леко да изстине, просто за да не е прекалено горещо.

Сервирайте палачинките Пина Колада с ароматния плодов сос и поръска от фини кокосови стърготини.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: