Начин на приготвяне
Добре би било, преди да започнем да приготвяме кленовите бисквитки с крем Муселин, да извадим продуктите и оставим на стайна температура поне 2-3 часа.
Първо, разбиваме с миксер маслото и захарта, докато сместа не стане еднородна и пухкава. Добавя се медът с ванилията и отново се разбърква за няколко секунди. Прибавяме и едно по едно яйцата.
Към тази смес на малки части се добавя и предварително пресятото брашно и бакпулвера. Получава се меко тесто.То трябва да не залепва по ръцете, затова ако е необходимо, добавете още малко брашно.
Тестото се разточва върху хартия за печене с дебелина 2-3 мм. Изрязват се кръгове с желан от вас диаметър. Аз използвах ринг с диаметър от 7 см и от тесто излязоха 19 броя бисквити. Бисквитките се набождат хубаво с вилица.
Печем в предварително загрята фурна на 180 - 190 градуса за около 10-12 минути. Оставят се да се охладят напълно.
Приготвене на крема:
Слагаме млякото да заври. Отделно разбъркваме жълтъците, яйцето и захарта. Добавяме сухите съставки (брашното и царевичното нишесте).
Към получената смес се налива на тънка струя и врялото мляко. Връщаме приготвения крем на слаб огън, като непрекъснато бъркаме около 5 минути с телесна или силиконова бъркалка.
Накрая добавяме и маслото, и продължаваме да бъркаме, докато то напълно не се разтопи. Накрая прибавяме и ванилията.
Когато кремът Муселин се охлади, слепваме бисквитките две по две.
Да ви е сладко с тези слепени бисквити.