Начин на приготвяне
В купа замесваме тесто, като първо слагаме течните съставки (маслото и олиото) и пудрата захар.
Смесваме добре и добавяме нишестето ванилията и бакпулвера и по малко от пресятото брашно до замесване на меко тесто.
Разделяме на две равни части и в едната част слагаме какаото, като омесваме до еднороден цвят. Правим си от бялото тесто фитил и от какаовото също и режем еднакви по големина парчета.
След това от всяко си оформяме топчета с големина на лешник (моите бяха малко по-големи). Може и да си късате от тестото горе-долу еднакви по големина парченца.
След това нареждате в кръг, като редувате какаови и бели от двата вида по 4.
Леко притискате навътре към центъра кръга, който се получава и в средата слагате или блокче шоколад или по 4-5 шоколад на капки.
С длани овалвате леко получилото се нещо като цвете и нареждате в тава домашните бисквити (може да не е намазана или върху хартия за печене.
Печем шоколадовите бисквитки в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15- 20 минути, като внимавате да не станат много кафяви като моите, но пак са хубави.
Маслото за домашните бисквитки Тутку може да заместите с маргарин или каквото масло предпочитате. Аз една част направих с кокосово масло и пак са супер.
Да ви е сладко!