Начин на приготвяне
Изключително лесна и много вкусна, леко кисела, сгряваща, зимна оризова супа със зеле и яйце!
На ситно нарязания лук задушаваме в 1 с.л. шарлан за 3 минути. Доливаме гореща вода – около литър и 200 мл. Сипваме измития ориз, който пожелание предварително може да се накисне за половин час.
Овкусяваме с фино смляна хималайска сол – 1 чаена лъжичка на вкус и 1/3 ч.л. смлян черен пипер. Оставяме ориза да се вари с капак около 10 минути и след това добавяме на ситно нарязаното домашно приготвеното кисело зеле, заедно с 1 ч.ч. – 300 мл сок /зелева чорба.
Разбъркваме и оставяме отново да се вари 10 минути с капак. В малка купичка си разбъркваме 1 домашно яйце и го сипваме към оризовата супа на тънка струйка, бъркайки постоянно, така че да получим белите яйчени парцали. Разбъркваме и изключваме котлона.
Поднасяме бялата зимна супа топла, за да ни сгрее в студените дни.