Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова Супа»Оризова супа със зеле и яйце

Оризова супа със зеле и яйце

Оризова супа със зеле и яйце
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
19/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - 2/3 ч.ч.
  • кисело зеле - 2 ч.ч. нарязано на ситно
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • вода - около 1, 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лесна и много вкусна, леко кисела, сгряваща, зимна оризова супа със зеле и яйце!

На ситно нарязания лук задушаваме в 1 с.л. шарлан за 3 минути. Доливаме гореща вода – около литър и 200 мл. Сипваме измития ориз, който пожелание предварително може да се накисне за половин час.

Овкусяваме с фино смляна хималайска сол – 1 чаена лъжичка на вкус и 1/3 ч.л. смлян черен пипер. Оставяме ориза да се вари с капак около 10 минути и след това добавяме на ситно нарязаното домашно приготвеното кисело зеле, заедно с 1 ч.ч. – 300 мл сок /зелева чорба.

Разбъркваме и оставяме отново да се вари 10 минути с капак. В малка купичка си разбъркваме 1 домашно яйце и го сипваме към оризовата супа на тънка струйка, бъркайки постоянно, така че да получим белите яйчени парцали. Разбъркваме и изключваме котлона.

Поднасяме бялата зимна супа топла, за да ни сгрее в студените дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: