Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета.
Морковът и лукът се настъргват и задушават в олиото. Като поемекнат малко, се добавя вода и се добавят картофите и пиперката, нарязана на ситно.
Като заври водата, се добавя кубчето бульон. Супата се оставя да ври за 15 мин. След това се добавя фидето и подправките. Оставя се да се досвари още 10-15 мин., докато се свари фидето.
За застройката: Жълтъкът се разбърква хубаво с млякото и оцета.
Картофената супа се сваля от котлона, прибавят се 4-5 черпака към застройката и се разбърква хубаво.
Готовата застройка се слага при картофената супа, като се бърка. Оставя се за още 2-3 мим. да позаври.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за картофена супа, картофена крем супа или нашите картофени яхнии.
Коментари