Начин на приготвяне
Сварете макароните според упътването и ги отцедете. Приберете г в тенджера и ги залейте с 2-3 с.л. зехтин.
В подходящ съд смесете зелените подправки, чесъна и настъргания кашкавал. Добавете зехтина и пасирайте до получаването на еднородна смес.
Готовата смес изсипете в тиган и я загрейте. Добавете маслините, нарязани на едро, и запържените в масло и овкусени с подправки скариди. Напръскайте с 1-2 с.л. лимонов сок и овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
Затоплете соса на тих огън за около 5 минути, като не го оставяте да кипне. Свалете от огъня и веднага го объркайте със сварените макарони. Поднесете ястието топло, украсена с пресен босилек.
Коментари