Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и нарежете на ситно пресните подправки. Може да добавите и други по ваш вкус.
Разтворете маята и захарта в леко затоплено прясно мляко.
Пресейте брашното, добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Прибавете прясното мляко с маята, олиото и нарязаните подправки.
Разбъркайте всичко с дървена лъжица. Ще се получи доста гъсто лепкаво тесто.
С намазнени ръце го оформете на топка и оставете на топло да втаса за около един час, докато удвои обема си.
След като тестото е готово, набрашнете плота и го оваляйте.
Вземете лист хартия за печене, намажете я с малко олио и сложете тестото. Потопете ръцете си с брашно и разстелете тестото на кора с диаметър приблизително 24 см.
С помощта на хартията го прехвърлете в тава със същата големина.
Вземете нож за рязане на пица и нарежете питката на 8 триъгълника.
Оставете отново да втаса за 20 минути и след това я сложете да се пече в загряна фурна на 180 градуса за 15 минути.
Извадете я от фурната, поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете бърканата кашкавалена питка обратно до запичане на кашкавала за още 10 минути..
Добър апетит!