Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Бъркана кашкавалена питка с пресни подправки

Бъркана кашкавалена питка с пресни подправки

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бъркана кашкавалена питка с пресни подправки
Снимка: Росица Петрова
1 / 9
07/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Става толкова вкусна и толкова лесно се приготвя, че ще ви обявят за истински кулинарни вълшебници"

Необходими Продукти

  • брашно - 260 г
  • мая - 1 ч.л. (суха)
  • прясно мляко - 200 мл (топло)
  • захар - 1 ч л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • подправки - 2 с.л. пресни (копър, босилек, риган)
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете на ситно пресните подправки. Може да добавите и други по ваш вкус.

Разтворете маята и захарта в леко затоплено прясно мляко.

Пресейте брашното, добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.

Прибавете прясното мляко с маята, олиото и нарязаните подправки.

Разбъркайте всичко с дървена лъжица. Ще се получи доста гъсто лепкаво тесто.

С намазнени ръце го оформете на топка и оставете на топло да втаса за около един час, докато удвои обема си.

След като тестото е готово, набрашнете плота и го оваляйте.

Вземете лист хартия за печене, намажете я с малко олио и сложете тестото. Потопете ръцете си с брашно и разстелете тестото на кора с диаметър приблизително 24 см.

С помощта на хартията го прехвърлете в тава със същата големина.

Вземете нож за рязане на пица и нарежете питката на 8 триъгълника.

Оставете отново да втаса за 20 минути и след това я сложете да се пече в загряна фурна на 180 градуса за 15 минути.

Извадете я от фурната, поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете бърканата кашкавалена питка обратно до запичане на кашкавала за още 10 минути..

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: