Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете каймата.
Опечете една червена чушка, обелете я, почистете я от дръжката и семето, нарежете я на дребно, начукайте я леко и я сложете в каймата.
Нарежете на дребно 1 стрък лук и бялата част на 1 стрък чесън и ги сложете и тях към каймата.
Добавете нарязаните на дребно магданоз и чубрица.
Поръсете с черен пипер и сол.
Накиснете във вода 1 филия хляб без корите, изтискайте и я сложете в каймата.
Чукнете едно яйце и омесете добре всички продукти.
Оставете да престои един час, за да си поеме ароматите.
От каймата с пресни подправки оформете кюфтета.
Сипете олиото в тава и го загрейте.
В чиния сипете брашно и оваляйте кюфтета от двете страни. Подредете ги в тавичката и ги сложете във фурната.
Печете ги на 200 градуса за около 15 минути, след което ги обърнете и печете още 15 минути.
Кюфтетата с пресни подправки на фурна са готови.