Начин на приготвяне
Прясното козе сирене обикновено се съхранява във течност, затова трябва хубаво да го подсушите и оставите на стайна температура около 30 минути върху кухненска абсорбираща хартия.
То може да е на плочка с правоъгълна или кръгла форма, а дебелината е според размера. Ако е твърде дебело, разрежете на две надлъжно.
Запечете ядките за кратко на сух тиган, в случай че шамфъстъкът ви е печен, сторете това само с орехите.
Загрейте тиган с незалепващо дъно на силен огън, капнете малко зехтин и в него запечатайте сиренето от двете страни до хубав загар и коричка.
Веднага извадете, намажете с мед и поръсете с ядките и щипка мащерка. Аз използвам и мед от мащерка, което още повече подсилва аромата.
Поднесете печеното сирене на момента, докато е топло.
Това запечено прясно козе сирене с мед и ядки е идеално мезенце за вашата чаша с вино.
Добър апетит!
Коментари