Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Зелена салата микс с песто

Зелена салата микс с песто

Зелена салата микс с песто
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
28/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 2 шепи
  • тиквички - 1 бр
  • зелен лук - 2 стръка
  • маруля - 1 бр. малка
  • броколи - 100 г
  • зелен боб - 100 г
  • балсамов оцет - 1 - 2 капки
  • сол - на вкус
  • соев сос - на вкус
  • За Пестото
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • пармезан - 50 г
  • червен лук - 1 глава малка
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 щипка
  • лимонов сок - 2 ч.л, прясно изцеден
  • За украса
  • яйцa - 1 бр. сварено
  • магданоз - 20 г наситнен
  • зехтин - 20 мл
  • пармезан - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака и го почистете от дръжките. Поставете го в купа с гевгир, за да се отцеди от излишната вода.

Зеления лук почистете, измийте и наситнете. Марулята също се измива и се оставя да се отцежда.

Броколите се късат на розички, а зеленият боб се измива. Моят е малък - салатен. Тиквичката се измива и се реже на ленти с помощта на белачка за картофи.

В голяма купа се слагат съставките за пестото и се пасират. Може и в блендер, но аз не разполагам, за това ползвах пасатор.

В купа за салата накъсайте марулята, прибавете накълцания зелен лук, отцедения спанак, тиквичката, броколите и зеления боб.

Отгоре изсипете пестото, балсамовия оцет, солта, соевия сос.

Объркайте зелената салата много добре.

В голяма чиния или плато сложете зелената салата микс с песто, отстрани нарежете яйцето, а отгоре сложете пармезана, поръсете с пресен магданоз и полейте със струйка зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: