Начин на приготвяне
Измийте спанака и го почистете от дръжките. Поставете го в купа с гевгир, за да се отцеди от излишната вода.
Зеления лук почистете, измийте и наситнете. Марулята също се измива и се оставя да се отцежда.
Броколите се късат на розички, а зеленият боб се измива. Моят е малък - салатен. Тиквичката се измива и се реже на ленти с помощта на белачка за картофи.
В голяма купа се слагат съставките за пестото и се пасират. Може и в блендер, но аз не разполагам, за това ползвах пасатор.
В купа за салата накъсайте марулята, прибавете накълцания зелен лук, отцедения спанак, тиквичката, броколите и зеления боб.
Отгоре изсипете пестото, балсамовия оцет, солта, соевия сос.
Объркайте зелената салата много добре.
В голяма чиния или плато сложете зелената салата микс с песто, отстрани нарежете яйцето, а отгоре сложете пармезана, поръсете с пресен магданоз и полейте със струйка зехтин.