Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Лека яйчена салата

Лека яйчена салата

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Лека яйчена салата
Снимка: Мария Доева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Любимата ни яйчена салата - по-свежа и лека от тези, които сме опитвали досега"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • цедено кисело мляко - 220 г
  • майонеза - 3 с.л.
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • копър - 1 ч.л. сушен
  • чесън на прах - 1/4 ч.л. или 1 - 2 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • целина - 1/4 чаша
  • зелен лук - 1/4 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона тенджера с вода и прибавяме яйцата да се сварят. Яйцата трябва да са твърдо сварени.

След като са готови, сваляме от котлона и охлаждаме добре под студена течаща вода.

Охладените яйца ги обелваме и нарязваме на кубчета, след което ги поръсваме с щипка сол и пипер.

В средно голяма купа смесваме цеденото кисело мляко, майонезата, горчицата, чесъна и сушения копър.

Взимаме лука и заедно с целината го нарязваме на ситно.

Готовите нарязани лук и целина добавяме към останалите плодукти и разбъркваме добре.

Към получената смес добавяме нарязаните яйца, след което отново разбъркваме докато яйцата се покрият добре със сместа.

Ако има нужда добавяме още сол и пипер.

Готовата яйчена салата можем да използваме за сандвичи или също така и като гарнитура.

Останалата част от салатата трябва да съхраняваме в хладилника, желателно е тя да е покрита с фолио или капак, така тя може да престои до 3 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: