Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното с бакпулвера, какаото и щипка сол.
Добавете разбитите за кратко с вилица яйца, захарта, начупения шоколад, едро смлените орехи, рома и прясното мляко.
Излейте разтопеното краве масло и хомогенизирайте много добре сместа вашите вкусни шоколадови мъфини.
Напълнете 2/3 от чашки за мъфини с нея. Сложете чашките във форма и изпечете на 170°C в предварително загрята фурна с вентилатор.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовите домашни мъфини охладете на решетка.
Начупете белия шоколад, разтопете го на водна баня и с малка лъжичка полейте всеки мъфин.
Внимавайте да не е много топъл и да се разтече извън кексчето.
Когато белият шоколад засъхне, разтопете черния и със шприц нарисувайте решетка върху всяко кексче.
Украсете шоколадовите мъфини с глазура с перли или по ваш вкус.
Да ви е сладко!