Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното, какаото, бакпулвера и щипка сол.
В друга купа разбийте за кратко с телена бъркалка яйцето, киселото и прясно мляко и зехтина.
Към течната смес прибавяйте на порции от сухата, като бъркате с лъжица до гладка смес.
Прибавете едро смлените лешници и хомогенизирайте всичко добре.
Напълнете 2/3 от хартиени чашки със сместа.
Сложете ги във форми за мъфини и изпечете вашите вкусни мъфини на 180 °C в предварително загрята фурна за около 12-15 мин.
Готовите какаови мъфини охладете на решетка.
На водна баня разтопете белия шоколад.
Сложете по лъжичка върху всеки мъфин, а отгоре украсете шоколадовите мъфини с малки шоколадови яйца.