Начин на приготвяне
Загрейте около 300 мл вода на котлона.
Тавата за дърпаната баница намажете обилно с разтопено масло.
Всяко кора се потапя по отделно в топлата вода, после в студена, като след това се поръсва с натрошеното сирене и се добавя от разтопеното масло.
Изключение прави третата кора, защото там се прибавят и разбитите яйца, сирене и масло.
Всяка следваща кора поръсвате само със сирене и масло. Така наредената баница със сирене разрежете на триъгълници или квадрати.
Обилно намажете с масло. Печете в предвалително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин или докато добие приятен златист загар.
Имайте предвид, че времето на изпичане на вашата къпана баница с одрински кори и сирене зависи от това колко сте намокрили корите.
Да ви е сладко!