Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с червено цвекло

Хумус с червено цвекло

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Хумус с червено цвекло
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Хумус с червено цвекло не бяхте опитвали, нали"

Необходими Продукти

  • нахут - 150 г (консерва)
  • слънчогледов тахан - 2 - 3 с.л.
  • лимони - 1/2 малък лимон
  • чесън - 1 малка скилидка
  • хималайска сол - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • червено цвекло - 1 бр. малка глава
  • за гарниране
  • маслини
  • брускети
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете червеното цвекло и го сварете на пара. Оставете да изстине напълно и го накълцайте на не много едри парченца. Може да използвате нож, чопър или ренде.

Сложете отцедения нахут от консервата заедно с много малко от саламурата (3-4 с.л.) в дълбок съд за разбиване и пасирайте. Добавете слънчогледовия тахан, сока от лимона, скилидката чесън, солта и кимиона. Отново пасирайте. Ако ви се получи много гъстичка смес за този различен хумус, добавете малко от саламурата на нахута.

В случай че ви се получи рядка, може да сгъстите с с малко инстантно картофено пюре или галета.

Сега е моментът да опитате на вкус и да доовкусите веган разядката, ако е нужно.

Оставете в хладилник за час да се стегне.

Смесете хумуса с накълцаното червено цвекло.

Оформете салатата по желание - с лъжица за сладолед, рингове с различна форма или подходящи купички.

Гарнирайте хумуса червено цвекло с маслинки и брускети.

Бележка: За предстоящия празник на влюбените по желание можете да оформите салата във форма на сърце.

И Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: