Начин на приготвяне
Обелете червеното цвекло и го сварете на пара. Оставете да изстине напълно и го накълцайте на не много едри парченца. Може да използвате нож, чопър или ренде.
Сложете отцедения нахут от консервата заедно с много малко от саламурата (3-4 с.л.) в дълбок съд за разбиване и пасирайте. Добавете слънчогледовия тахан, сока от лимона, скилидката чесън, солта и кимиона. Отново пасирайте. Ако ви се получи много гъстичка смес за този различен хумус, добавете малко от саламурата на нахута.
В случай че ви се получи рядка, може да сгъстите с с малко инстантно картофено пюре или галета.
Сега е моментът да опитате на вкус и да доовкусите веган разядката, ако е нужно.
Оставете в хладилник за час да се стегне.
Смесете хумуса с накълцаното червено цвекло.
Оформете салатата по желание - с лъжица за сладолед, рингове с различна форма или подходящи купички.
Гарнирайте хумуса червено цвекло с маслинки и брускети.
Бележка: За предстоящия празник на влюбените по желание можете да оформите салата във форма на сърце.
И Наздраве!