Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Малиджано с червени чушки

Малиджано с червени чушки

ХрисНХрисН
Чирак
7484243
Малиджано с червени чушки
Снимка: ХрисН
1 / 2
15/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • чушки - 3 бр. зелени
  • чушки - 3 бр. червени
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на малиджано ще са ви необходими предварително изпечени зеленчуци.

Патладжаните се измиват и с помощта на вилица се надупчват на няколко места. Заедно с измитите чушки ги подредете в подходяща тавичка. Пекат се на 200 градуса на долен и горен реотан за около 40-45 минути.

Щом зеленчуците са изпечени и леко поизстинали, ги обелете.

Заедно с чесъна, солта и зехтина ги пасирайте. Не правете консистенцията идеално гладка, нека да си личат и част от зеленчуците.

Ако решите, може да удвоите или утроите продуктите и да стерилизирате малиджаното в бурканчете за около 10 мин. Съдържанието ще издържи поне няколко месеца.

Поднесете малиджано с чушки като постна разядка с ръчен селски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: