Тетевенски лучник

Кирилова452Кирилова452
Чирак
40
265
79
115
19/02/2020
"Лучник по Тетевенска рецепта - опитайте задължително "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 389
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маята, солта и водата се замесва средно меко тесто.

Разделя се на три топки. Намазват се с олио, покриват се с кърпа и се оставят да почиват 25- 30 мин.

През това време се приготвя плънката за лучника. Лукът се задушава в олио, слагат се разбитите яйца, чушлетата, пиперът, сол и чубрица и се задушава до пълна готовност, като се бърка да не загори.

Вземат се две топки и се разточват на дебели кръгове. Мажат се с мазнина.

Разточват се отново на тънки кръгове, по-големи от тавата, в която ще бъдат. Първият кръг се слага в намаслена тава, добавя се студена плънка и се покрива с втория кръг.

Отново се добавя плънка и се покрива с третия кръг.

Излишните краища се навиват навътре.

Поръсва се с олио. Пече се на 180°C около 40 мин.

Приготвеният лучник се поднася топъл.

По желание, преди да сложите тетевенския лучник във фурната, може да му направите заливка със 150 г сирене, две яйца и 1 ч.л сода бикарбонат.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар