Баба гануш по оригинална рецепта

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
690
763
2163
6
22/02/2020
"Даваме ви оригиналната рецепта за чудото, наречено Баба гануш "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 734
  • Преглеждания за месеца705
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • сусамов тахан - 3 с.л. пълни
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • расел ел ханут - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се изпича и се обелва. Нарязва се на парчета и се слага в дълбок съд, в който ще се пасира.

Към него се прибавят сусамовият тахан, скилидката чесън, сокът от половин лимон, зехтина и нарязаният магданоз. Овкусява се със сол и арабската подправка расел ел ханут.

Всички продукти се пасират и вкусният Баба Гануш е готов.

Това е типично ливанско ястие или дип, който може да се хапва със зеленчуци или прясно изпечен хляб.

Поднесете Баба гануш по оригинална рецепта като апетитна разядка към вашето ястие.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар