Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Сладки макарони на фурна с тиква

Сладки макарони на фурна с тиква

Сладки макарони на фурна с тиква
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиква - 2 ч.ч. на кубченца
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • кафява захар -   1 и 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • канела - 1 щипка по желание
  • шарлан - за намазване
  • За макароните
  • макарони - 1 пакет (300 - 400 г)
  • вода - 1. 2 л
  • шарлан -   1 ч.л.
  • хималайска сол -   1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като водата в тенджерата заври, сипваме шарлан и хималайска сол и добавяме макароните.

Докато макароните се варят (като периодично ги разбъркваме) оползотворяваме времето, като обелваме и нарязваме оранжевата тиква на средно ситни кубченца. Като са сварени макароните, ги прецеждаме хубаво от водата и разстиламе в тавата.

Върху тях сипваме суровите тиквени кубченца, като разбъркваме  да се смесят и изравняваме, за да е равномерен пласт.

В купа приготвяме заливката, като разбъркваме яйцата, кафявата кристална захар, киселото мляко със содата, ванилията и канелата. Заливаме плавно и равномерно отгоре на макароните, така че да има навсякъде и по краищата.

Печем макароните на 200 градуса за около 35-40 минути до златисто-кафяв цвят. Оставяме да престои една нощ (за да се стегне).

Поднасяме сладките макарони за закуска, а може и за приказна следобедна закуска със сладко тиквено смути!

Разкошни макарони на фурна с тиква и необичайна заливка!

Чудно вкусни са тези сладки макарони на фурна с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: