Начин на приготвяне
След като водата в тенджерата заври, сипваме шарлан и хималайска сол и добавяме макароните.
Докато макароните се варят (като периодично ги разбъркваме) оползотворяваме времето, като обелваме и нарязваме оранжевата тиква на средно ситни кубченца. Като са сварени макароните, ги прецеждаме хубаво от водата и разстиламе в тавата.
Върху тях сипваме суровите тиквени кубченца, като разбъркваме да се смесят и изравняваме, за да е равномерен пласт.
В купа приготвяме заливката, като разбъркваме яйцата, кафявата кристална захар, киселото мляко със содата, ванилията и канелата. Заливаме плавно и равномерно отгоре на макароните, така че да има навсякъде и по краищата.
Печем макароните на 200 градуса за около 35-40 минути до златисто-кафяв цвят. Оставяме да престои една нощ (за да се стегне).
Поднасяме сладките макарони за закуска, а може и за приказна следобедна закуска със сладко тиквено смути!
Разкошни макарони на фурна с тиква и необичайна заливка!
Чудно вкусни са тези сладки макарони на фурна с тиква.