Гроздов сок

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
101
205
20/08/2013
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 302
  • Преглеждания за месеца1300
  • Преглеждания за седмицата150
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходим ви е избистрен гроздов сок (шира). Сипете я в емайлиран съд и загрейте на водна баня (80-85 градуса) в продължение на 15-20 минути.

Образувалата се на повърхността пяна се премахва. След пастьоризацията разсипете сока в бутилки, които са предварително хубаво измити, подсушени и затоплени до 50 градуса.

Бутилките затворете с накиснати във вода коркови тапи и потопете гърлата в разтопен парафин. Съхранявайте бутилките с гроздовия сок в хоризонтално положение на хладно и тъмно място.

Ако спазите всички технологични условия, сокът има трайност 1-2 години.

Ако използвате обикновени капачки (кроненкоркови), може да стерилизирате сока за около 10-12 минути. Така стерилизираният сок има дори по-гарантирана трайност.

Лимоноизстисквачка със стъклен съд
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Лимоноизстисквачка със стъклен съд
4.50 лв.
Виж ››

Най-много витамини се съдържат в цитрусите, а свежият плодов фреш е мечта е летните горещи дни. Снабдете се и с двете с лимоноизстисквачката със стъклен съд. Освен изчеждането на лимонов сок за напитки и ястия, лимоноизстисквачката може да се ползва и с други цитруси, а стъкления съд удобно побира събраното количество. Три очарователни цвята.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
борис
борис
23.09.2013 08:40
може ли вместо тапи да ползвам лимонадени капачки?
1
0