Начин на приготвяне
Покривам дъното на квадратна тавичка с пластмасово фолио. На средно висока температура смесвам 2 ¼ ч. ч. глюкоза и захар с гроздов сок. Оставям сместа да кипне и разбърквам, докато захарта се стопи.
Сместа трябва леко да заври. Ще се сгъсти. В купа смесвам останалата захар и ябълковия пектин.
Добавям ½ ч. ч. от топлата смес и разбъркваам бързо. Новата смес не трябва да има бучки. Сипвам я в тигана при останалата топла смес.
Сложете термометър в тигана и изчакайте температурата на сместа да стане 118 градуса.
Бавно сипвам сместа в тавата. Тропвам тавата в плота, за да изкарам въздуха от сместа. Оставям я да стегне на стайна температура.
Щом желето стегне, обръщаме го върху табла със захар. Внимателно нарязвам желето на квадратчета и овалвам желираните бонбони в захар.