Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена риба с червено вино

Пържена риба с червено вино

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пържена риба с червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 4 порции по 150 г по избор
  • олио - 4 с.л.
  • кетчуп - 6 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • маслини - черни и зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и изпържете до готовност рибата, която сте посолили и напръскали с малко лимонов сок. Извадете рибата, приберете я на топло, а в мазнината от пърженето добавете кетчупа, лимоновия сок, виното, пресования чесън и подправете с черен пипер и сол.

Кипнете соса и варете няколко минути на умерен огън. Поднасяме рибата обилно полята със сос и гарнирана щедро с маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: