Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена риба в сос

Пържена риба в сос

Пържена риба в сос
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Пържена риба в сос - определено ни допада"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 риби
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • за соса
  • домати - 2 ч.ч. от буркан
  • чубрица
  • магданоз - пресен
  • чесън - 4 ск.
  • олио - 50 мл мазнина
  • лук - 1 бр. кромид
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се реже на кръгчета и се овкусява със сол и пипер. Оставете я така около час, за да си поеме от подправките. После я овалваме в брашно хубаво, след която я пържим.

Изпържената скумрия разпределяме върху готварска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

После в тигана запържваме лук и пасираните домати. Овкусяваме соса за риба със сол, черен пипер и чубрица, като продължаваме да готвим до сгъстяване на субстанцията.

Накрая прибавяме и пасиран чесън и след 5 минутки отнемаме от огъня.

Пържената риба сервираме с доматената вкусотия и се наслаждаваме на всяка хапка.

Към пържената риба в сос може да сервираме и подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: