Начин на приготвяне
Нарязваме малко праз или зелен лук на ситно и настъргваме обелената половинка морков. Запържваме ги в малко мазнина, докато омекнат.
Смесваме ги с каймата, като овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица.
Оформяме малки кюфтенца от получената смес.
Обелените картофи нарязваме на шайби.
Подреждаме кюфтенцата в намаслена тава, а между тях поставяме шайбите картофи.
Печем кюфтетата с картофи в умерена фурна за 15-20 мин.
През това време смесваме сметаната, доматеното пюре, малко сол, щипка червен и черен пипер и 1 и 1/2 к.ч. вода.
Заливаме ястието с този сос и поръсваме с настъргания кашкавал.
Печем до златисто (около 20-25 мин).
Поднасяме кюфтенцата с картофи на фурна с нарязан на ситно пресен босилек.