Начин на приготвяне
Преди да направим кюфтенцата, първо запичаме картофките. Обелете картофите и ги нарежете на дебели резени. Поставете ги в купа и добавете всички останали съставки освен водата. Разбъркайте добре картофите със сместа. Изсипете в тава всичко от купата. Сипете вода и печете на 200 градуса в продължение на 1 час, като ги покриете с фолио, докато омекнат.
За да приготвите кюфтенцата, сложете каймата в купа, настържете лука и доматите директно върху месото, защото имаме нужда от цялата течност.
Намокрете филийките хляб, надробете ги и ги объркайте заедно с каймата. Добавете солта, ригана, черния пипер, оцета и зехтина. Омесете добре.
Оформете 10-12 кюфтенца и ги сложете в тавата върху картофките.
Продължете готвенето още 30 минути, като вече махате фолиото.