Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран със заливка на фурна

Пълнен шаран със заливка на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5
"Почетете Свети Николай и нагостете вкусно гостите си за Никулден с този невероятно вкусен пълнен шаран със заливка на фурна!"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 брой (около 1, 5 кг)
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 3 средно големи глави
  • олио - около 150 мл
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. едро счукани
  • магданоз - 2 - 3 с.л. накълцан
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана, посолете го отвън и вътре и го овкусете с черен пипер.

Запържете в 1/2 ч.ч. олио накълцания лук, добавете доматеното пюре, орехите и още сол и черен пипер на вкус.

Прибавете магданоза и малко топла вода. С готовата плънка напълнете шарана и го зашийте. Сложете го в подмазнена тава върху пръчки или резени лук, за да не залепне.

Полейте го с 50 мл мазнина и го сложете да се изпече в умерено загряна фурна. Разбийте яйцата с киселото мляко, залейте изпечения шаран и върнете във силната фурна да се втвърди заливката и се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: