Начин на приготвяне
Невероятно вкусен веган хумус, подходящ за топене с арабски питки или намазване на препечени филийки.
В каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме съставките една след друга:
Половин буркан нахут, грах от консерва или от буркан, 1-2 шепи пресни листа спанак (може и бейби спанак), скилидка чесън, сусамов тахан и 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок.
Овкусяваме с хималайска сол, смлян черен пипер, кимион и шарлан (студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло).
Накрая добавяме няколко супени лъжици от маринатата на нахута или граха, за да може блендерът да смели гладко и безпроблемно вкусния хумус.
Включваме уреда и блендираме, докато получим желаната консистенция на зеления хумус с грах и спанак.
Поднасяме домашния хумус мигновено с нежна украса от бейби спанак и няколко зрънца грах.
Чудно вкусно!