Начин на приготвяне
В тиган слагаме маслото. В 2 с.л. чисто масло се запържват 2 с.л. брашно, като се разбърква. Залива се ½ ч.ч прясно мляко.
Разбиваме жълтъците в купа. Разбиваме в отделна купа белтъците на сняг. Настъргваме кашкавала да ни е готов.
Снема се от огъня и като поизстине, се прибавя трите жълтъка, ½ ч.ч. настърган кашкавал и три белтъка, разбити на сняг.
Попарваме спанак в тенджерка с вряла вода на котлона. Нужно не е попарен спанак 1/2 ч.ч. и още толкова грах.
Пюрираме ги сварените зеленчуци. Прибавя се пюрето от спанака и граха при другите съставки. Разбъркваме всичко.
Подправяме със сол и черен пипер. Пече се в голяма намазана с масло тава.
След като е готово се реже на парчета. Сервира се в чинии още топло.