Начин на приготвяне
Този зелен дип със спанак и авокадо е здравословна вегетарианска разядка, пълна с витамини и незаменими елементи!
В каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме половин авокадо и нарязани свежите зеленолистни: 1 богата шепа пресни листа спанак, 1/3 връзка магданоз (без дръжките) и няколко перца пресен чесън.
Добавяме около 2 супени лъжици тиквени семки (които по желание може предварително да накиснем), 2-3 с.л. извара, 1 чаена лъжичка студено пресовано сусамово масло и около 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок.
Прибавяме подправките: 1 щипка черен пипер и 1/2 к.л. хималайска сол, на вкус. Ако се налага, добавяме малко водичка - не много, а само колкото да помогне на блендера да смели съставките до хомогенна фина консистенция.
Само за 5 минути дипа с авокадо е готов!
Подходящ за намазване върху пълнозърнест хляб или крекери със семена, за топене с арабски питки, пръчици от моркови или домашен чипс от картофи или чипс от кейл, както и за пълнозърнеста паста и др.
Чудно Вкусно!