Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Дипове»Зелен дип със спанак и авокадо

Зелен дип със спанак и авокадо

Зелен дип със спанак и авокадо
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Уникален зелен дип от спанак и авокадо, който може да хапвате на филийка или като добавка на любимата ви паста"

Необходими Продукти

  • авокадо - ½ бр.
  • спанак - 1 богата шепа листа
  • магданоз - 1/3 връзка, листа
  • пресен чесън - няколко перца
  • тиквени семки - 2 с.л., накиснати
  • сусамово масло - 1 ч.л.
  • извара - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л., на вкус (прясно изцеден)
  • черен пипер - 1 щипка
  • хималайска сол - ½ равна к.л., на вкус
  • вода - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този зелен дип със спанак и авокадо е здравословна вегетарианска разядка, пълна с витамини и незаменими елементи!

В каната на мощен блендер или нутрибулет сипваме половин авокадо и нарязани свежите зеленолистни: 1 богата шепа пресни листа спанак, 1/3 връзка магданоз (без дръжките) и няколко перца пресен чесън.

Добавяме около 2 супени лъжици тиквени семки (които по желание може предварително да накиснем), 2-3 с.л. извара, 1 чаена лъжичка студено пресовано сусамово масло и около 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок.

Прибавяме подправките: 1 щипка черен пипер и 1/2 к.л. хималайска сол, на вкус. Ако се налага, добавяме малко водичка - не много, а само колкото да помогне на блендера да смели съставките до хомогенна фина консистенция.

Само за 5 минути дипа с авокадо е готов!

Подходящ за намазване върху пълнозърнест хляб или крекери със семена, за топене с арабски питки, пръчици от моркови или домашен чипс от картофи или чипс от кейл, както и за пълнозърнеста паста и др.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: