Яхния от пилешко с грах

Яхния от пилешко с грах
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Яхния от пилешко с грах - гозба от едно време, която обожаваме и днес"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • замразен грах - 400 г
  • олио - 50 мл
  • домати - 200 г консерва
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешки бутчета в тенджера, отцедени се почистват от кожата и се накъсват на едри парчета.

Бульонът се прецежда и запазва.

В нова тенджерка се загрява олио, задушава се лук, нарязан на ситно, морков на кубчета, добавя се пилешко месо и след минута сипваме нарязани домати от консерва.

Прибавя се червен пипер, разбъркваме и наливаме бульона.

Овкусява се вкусната яхния с подправките.

Когато заври, се прибавя замразен грах и оставяме да се готви, докато омекне.

Накрая се прибавя кашичка от разбито брашно с малко вода и след като поври пилето с грах 2-3 минути, е готово.

Чудесна яхния от пилешко с грах!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: