Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния с грах и пилешко месо

Яхния с грах и пилешко месо

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Яхния с грах и пилешко месо1 / 4
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5 порции
"Иииии вечерята ще е готова след половин час, заповядайте"

Необходими Продукти

  • грах - 1 буркан
  • пилешко месо - 300 г
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 средно голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган нарязваме лука на кубчета, добавяме олиото и го запържваме, след което обелваме и рендосваме домата, и го добавяме и него.

Запържваме хубаво, след което добавяме моркова, нарязан на дребно, и подправките. Задушаваме за около 4-5 минути.

В тенджерка сваряваме месото, след което го изваждаме и нарязваме на дребно, а в бульона сипваме граха, запръжката и нарязаното месо.

След като ври 5-10 минути добавяме разбитото брашно във вода и го оставяме да покипи, като от време на време разбъркваме, за да не се захване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: