Начин на приготвяне
За тази мусака с моркови, картофи и грах нарежете морковите на кубчета. Сложете ги в тенджера, а налейте 1 к.ч. зехтин, захлупете съда и задушете за 5-6 мин.
Към задушените моркови добавете нарязаните на кубчета картофи и граха.
Овкусете с щипка черен пипер, ситно нарязан магданоз и объркайте добре зеленчуците.
Изсипете ги в тавичка. Размийте доматеното пюре с чашка топла вода. Излейте при зеленчуците.
Течността трябва да ги покрие. Изпечете мусаката, докато остане на мазнина.
В тенджерка разтопете кравето масло за да приготвите заливката за мусака.
Добавете брашното и запържете за кратко. Излейте прясното мляко и бъркайте, докато сместа се посгъсти.
Отдръпнете съда от котлона и прибавете жълтъците при непрекъснато бъркане.
Излейте заливката върху зеленчуковата мусака и довършете печенето до приятен загар.
Да ви е сладко!