Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с моркови, картофи и грах

Мусака с моркови, картофи и грах

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Мусака с моркови, картофи и грах
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Подозираме, че тази чудна мусака ще стане вашия нов специалитет"

Необходими Продукти

  • моркови - 7 - 8 бр.
  • картофи - 2 бр. средни по големина
  • грах - 150 г
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • магданоз - щедра щипка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - щипка
  • за заливката
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 350 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази мусака с моркови, картофи и грах нарежете морковите на кубчета. Сложете ги в тенджера, а налейте 1 к.ч. зехтин, захлупете съда и задушете за 5-6 мин.

Към задушените моркови добавете нарязаните на кубчета картофи и граха.

Овкусете с щипка черен пипер, ситно нарязан магданоз и объркайте добре зеленчуците.

Изсипете ги в тавичка. Размийте доматеното пюре с чашка топла вода. Излейте при зеленчуците.

Течността трябва да ги покрие. Изпечете мусаката, докато остане на мазнина.

В тенджерка разтопете кравето масло за да приготвите заливката за мусака.

Добавете брашното и запържете за кратко. Излейте прясното мляко и бъркайте, докато сместа се посгъсти.

Отдръпнете съда от котлона и прибавете жълтъците при непрекъснато бъркане.

Излейте заливката върху зеленчуковата мусака и довършете печенето до приятен загар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: