Начин на приготвяне
Това е вкусна мусака, която се прави със заливка. Често я правя и без. Апетитна е и по двата начина.Обелваме картофите и ги измиваме, нарязваме ги. Отцеждаме 1 кутийка грах.
Нарязвам печурките на малки парчета. Почистваме 1 ч.ч ориз. Нарязваме магданоза на ситно. В подходящ тиган слагаме малко олио и позапържваме печурките. Разбъркваме. Добавяме после картофите и граха. Разбъркваме добре.
Нарязваме на ситно магданоза, прибавяме и него, разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Изливаме сместа в тава. Наливаме топла вода да покрие продуктите.
Слагаме да се пече на 200 градуса. Към края на печенето разбиваме в купичка 3 яйца и 200 г кисело мляко. Пак печем. Става приятна коричка. Режем на порции. В случая аз опекох без заливка. Става вкусно. Да ви е сладко!