Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Месна мусака с картофи и грах

Месна мусака с картофи и грах

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Месна мусака с картофи и грах
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
18/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Искаме да я опитате, за да видите, че е много по-сочна от обикновената мусака"

Необходими Продукти

  • кайма - 150 - 200 г с подправки
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • грах - 1/2 ч.ч. зърна пресен
  • лук - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 1 ч.л.
  • къри
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • Застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящо тиганче слагаме каймата и с малко вода и три супени лъжици олио разреждаме да стане на кашичка. Слагаме на котлона и когато стане на гранулки и си промени цвета, прибавяме настърган лук, граха, нарязаните на малки кубчета картофи, къри на вкус, черен пипер на вкус, чубрица на вкус и краве масло - една чаена лъжичка.

Наливаме вода и прехвърляме в подходяща тавичка. Печем във фурната до готовност.

Правим заливката от разбити едно яйце, пет супени лъжици кисело мляко и една чаена лъжичка брашно. Разбиваме добре и изливаме върху мусакатата и допичаме до златиста коричка .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
харесвам мусака със всички продукти ,аз винаги добавям и нещо ново към нея ,последния път я направих със зелен фасул и стана супер
19.07.2016 05:47
1