Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Бананови палачинки с ром

Бананови палачинки с ром

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Бананови палачинки с ром2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • брашно - 100 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • портокали - 1 бр. кора
  • банани - 2 бр.
  • за заливката
  • кафява захар - 50 г
  • ром - 2 с.л. тъмен
  • сметана - разбита
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипката сол, пудрата захар и направете в средата му кладенче. Сипете в кладенчета около 100 мл прясно мляко и объркайте много добре, така че да не останат никакви бучки.

При непрекъснато разбиване добавете и останалите 200 мл мляко, а след това едно по едно и яйцата. Объркайте добре и добавете фино настърганата кора на 1/2 портокал. Оставете сместа за около 20 минути, за да си почине, а вие нарежете бананите на възможно най фини филии.

Загрейте тиган с незалепващо покритие. Изсипете 1 черпак от сместа и веднага поставете върху нея 6-7 резена банан. Пържете до готовост, след което обърнете от другата страна и пържете още около 30 секунди.

Смесете рома с кафявавата захар и съвсем леко загрейте (без да кипвате). Разбъркайте докато захарта се стопи и свалете.

Поднесете палачинките топли, полети с малко от готовия сос, портокалови кори и гарнирани с бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: