Начин на приготвяне
Първо, направете блата, като счупите яйцата в купа и добавите захарта.
Разбийте с миксера за около 15 минути. Сместа трябва да стане много пухкава.
Изключете миксера и добавете солта, ванилията и брашното на малки количества, като разбърквате много внимателно със силиконова шпатула.
Готовата смес за тортения блат изсипете в тавичка 16-26 см, като сложите на дъното хартия за печене или намажете с малко олио и после поръсена с брашно.
Изпечете блата в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути или до суха клечка.
Извадете и оставете да изстине, а след това разрежете през средата на два блата.
Кутията направете, като нарежете маслото на кубчета в купа. Добавете останалите продукти и замесете меко маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете за 30 минути в хладилника. Охладеното тесто разточете на правоъгълник с дебелина 5 мм. Изрежете правоъгълни парчета с размери:
4 бр. - 3×23 см
4 бр. -3×16 см
Съберете тестото и разточете на ново, но този път с дебелина 3 мм. Изрежете 8 бр. с размери 2.5×10 см. Минете всяка лента с вилица и направете леки разрези по дължината.
Подредете в тава, застлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 20 минути. Извадете и оставете да се охлади напълно.
Вземете силиконова четка, потопете в какаото, изтръскайте и с полепналото количество минете всички ленти, за да придобият лек кафяв вид.
За крема разбийте сметаната със захарта, като малко преди да е готова, добавете маскарпонето. Изключете и заделете.
Сглобете тази уникална плодова торта, като сложите единия блат в правоъгълен поднос. Сиропирайте с половината сок, сложете от крема (може да наредите малко плодове), затворете с другия блат. Сиропирайте и него и завършете с крем.
Вземете 8 бр. ленти от 10 см и ги сложете във всеки ъгъл по една, като сложите по малко крем в долната част, за да се залепи.
Останалите ленти залепете с шоколад, който предварително сте разтопили на водна баня или в микровълновата.
Оставете тортата Щайга с плодове в хладилника за една нощ да стегне.
Декорирайте с плодове по желание.
Източник: unaitalianaenlacocina
Коментари