Витаминозна салата със спанак, цвекло и тиква

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
518
15
21
1
26/03/2020
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зелена салата - ½ розетка Джентелина
  • червена салата - ½ розетка Лоло роса
  • тиква - 1 средно голямо парче /1 ч.ч. рендосана/
  • червено цвекло - ½ бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • пресен лук - няколко стръка пера
  • бейби спанак - 1 - 2 шепи
  • магданоз - ½ връзка
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л., на вкус (прясно изцеден)
  • сусамово масло - 1 ч.л.
  • ленено масло - 1 ч.л.
  • оцет балсамико - 2 ч.л., на вкус
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • кафява захар - ½ ч.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една голяма купа/тенджера рендосваме тиквата, морковите и червеното цвекло.

Към тях прибавяме на ситно нарязани: половин розетка зелена къдрава салата сорт Джентелина, половин розетка червена/бордо къдрава салата сорт Лоло роса, 1-2 шепи листенца бейби спанак, половин връзка пресен магданоз – без дръжките и перца от няколко стръка пресен лук.

Овкусяваме нашата витаминозна салата с 1 равна чаена лъжичка фино смляна хималайска сол – на вкус, 1/2 ч.л. кафява тръстикова кристална захар, около 2 ч.л. оцет Балсамико (бяла балсамова салатна подправка), 2-3 с.л. на вкус прясно изцеден лимонов сок и изключително полезните сусамово и ленено масло – по 1 лъжичка.

Хубаво разбъркваме всичко заедно и сервираме прясно приготвена полезна салата в голяма стъклена купа.

Тази витаминозна салата със спанак, цвекло и тиква е пъстър букет от витамини!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар