Начин на приготвяне
Изворната вода сваряваме или загряваме в термокана и с горещата вода в подходящ съд заливаме билката.
Захлупваме и оставяме 8 -10 мин цветчетата да наситят чая с цвят и аромат! Желателно е да изпием полезния чай, докато е топла, за да има по-силен ефект за организма ни (бихме могли да си подсладим чая с мед.)
Народните лечители посочват, че риганът е отличен антиоксидант. Благодарение на съдържащия се в него активен агент, той има мощно укрепващо действие върху имунната система.
Доказано е, че има една от най-високите антиоксидантни стойности - 12 пъти по-мощен антиоксидантен капацитет от портокалите и 42 пъти повече от този на ябълките.
В ригана се съдържа солидно количество витамин А, С, Е и К. Освен това съдържа фолиева киселина, магнезий, желязо, витамин В6, калий и калций и мн. др.
Риганът е от огромна полза при процеса на детоксикация на организма (тъй като допринася за изпотяването).
Чудната билка е с прекрасни на цвят и мирис цветчета и чаят от риган има наситен и благ аромат!
Този чай от риган за подсилване на имунитета е топла и уютна здравословна напитка!