Начин на приготвяне
Предварително пресях брашното за нашата любима пица.
Сухата мая разтворих в малко прясно мляко. Разбърках хубаво и добавих яйцето. Отново разбърках.
След това добавих и останалото количество прясно мляко, киселото мляко, захарта, солта и олиото. Разбърках. Постепенно прибавих брашното към сместа. Замесих меко тесто.
След това го оставих завито и на топло за 20 - 25 мин да втаса.
През това време нарязах на тънко шпека. Маслините ги нарязах на дребно и настъргах кашкавала.
Готовото тесто за пица разделих на три равни части. Двете ги замразих.
Останалото тесто разточих на тънка кора. Прехвърлих го в тава, застлана с хартия за печене.
Блата за пицата намазах с домашна лютеница. Отгоре подредих нарязания шпек. Порсих с маслините, царевицата и кашкавала.
Пекох домашната пица в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса, за около 20 - 25 минути.