Начин на приготвяне
Индийските подправки и най-вече куркумата силно боядисват съдовете за варене, бъркалките, цедката и чаените чаши, имайки предвид това – използваме подходящи за случая.
Ако чашите за чай са стъклени, е добре да са термоустойчиви.
Много е важно винаги да обелваме пресния корен джинджифил, тъй като е изминал дълъг път, за да стигне до нас.
Вече обелен, го настъргваме на ситно ренде и заедно със сока му го сипваме в тенджерка със загрята вода.
Към тях добавяме всички останали ориенталски подправки: гарам масала (индийски микс), куркума, черен пипер (за активиране силата на куркумата), джинджифил на прах, канела, карамфил, синапени семена и кардамон.
Разбъркваме с метална лъжица, за да се разтворят, и оставяме на тих огън да ври за около 5 минути.
Прецеждаме лечебната напитка внимателно и поднасяме ароматната отвара гореща.
Подслаждаме с кафява тръстикова захар, тъй като вкусът на лечебната отвара е много силен и наситен.
Тази мощна антиоксидантна топла напитка - микс от подправки, е с невероятни качества и силно енергийно съдържание. Тя е сигурна защита за целия организъм!